Aplicaţie practică de valorificare turistică (1)

La adresa http://www.scribd.com/doc/2003631/Prioritatile-dezvoltarii-judetului-Mures-20072013 sau la http://209.85.135.104/search?q=cache:YRtN4JzW9tIJ:www.cjmures.ro/Programe_actiuni/Strategie_2007_2013/Prioritatile%2520dezvoltarii%2520judetului%2520Mures%2520%25202007-2013.doc+valorificare+turistica&hl=ro&ct=clnk&cd=1&gl=ro veţi găsi un document public oficial. Citiţi cu atenţie din documentul „Priorităţile dezvoltării judeţului Mureş 2007-2013”, emis de Consiliul judeţean al judeţului Mureş, România, capitolul „Prioritatea III Dezvoltarea turismului” (pag. 26). În acest capitol veţi găsi referiri la patrimoniul turistic existent şi la măsurile de luat pentru valorificarea turistică a potenţialului natural, antropic, de infrastructură turistică (serviciile) şi infrastructură tehnică (drumuri, poduri etc.).

1) Alcătuiţi un tabel cu 3 coloane, în care capetele de coloane să aibă cuvintele: coloana 1 - Valori existente (frumosul, cunoaşterea necunoscutului, plăcerea, utilitatea) şi Descoperire de valori, coloana 2 - Adăugare de valori, coloana 3 - Punere în valoare.
Extrageţi, clasaţi şi înscrieţi în cele 3 trei coloane, pe rubricile descrise în articolul „Valorificarea turistică, în câteva cuvinte”, toate datele de fapt şi măsurile preconizate pentru dezvoltarea turistică a judeţului.Alcătuiţi un al doilea tabel, identic cu primul. Completaţi coloanele tabelului cu alte valori şi măsuri necesare şi care nu au fost prinse în plan de Consiliul judeţean Mureş.

2) Citiţi articolul de la adresa http://www.punctul.ro/articol/5027/turism-de-vagauna.html Comparaţi opiniile jurnalistului cu materialul consiliului judeţean. Observaţi dacă punctele slabe, legate de valorificarea turistică a judeţului, descoperite de jurnalist se regăsesc ca măsuri de îmbunătăţire a situaţiei în planul de măsuri.

3) În articolul citat veţi descoperi că în comuna Adămuş există o biserică construită cel mai probabil în sec. XIII-XIV. Culegeţi informaţii cu date şi fotografii despre biserica respectivă, din toate sursele posibile. Încercaţi mai întâi sursele de informaţie turistică (cu site internet) din judeţul Mureş, ulterior din România. După ce aţi colectat informaţiile cercetaţi pe internet şi descoperiţi în ce ţări din Uniunea Europeană au fost construite biserici asemănătoare şi localităţile respective. Informaţi-vă (tot de pe internet) despre turiştii din ţara respectivă. Să presupunem că în localitatea X (unde există o biserică similară cu cea din Adămuş) din ţara Y sosesc turişti de cetăţenie Z. Acum, putem construi fraza următoare: „Anunţ pentru turiştii Z ! Vizitaţi biserica medievală din Adămuş. Este la fel de frumoasă (mai frumoasă) decât cea din localitatea X, ţara Y”.

Cine doreşte o evaluare şi eventuale corecturi, îmi poate trimite un e-mail la adresa pop.emil@gmail.com. (Emil Pop)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu